Vliegopleiding

Een kennismakingsstage bestaat uit 6 lessen in één van onze lesvliegtuigen. Ook word je direct betrokken bij alle activiteiten op het zweefvliegveld.
Je leert in deze tijd mensen kennen en ontdekt of je inderdaad ook geïnfecteerd wordt door het zweefvliegvirus.

Een kennismakingsstage kost € 180,00 voor 6 starts met instructeur. Normaal gesproken kun je de 6 lesstarts in 2 vliegdagen maken.

De kans is groot dat je daarna meer wil !  Dat kan, neem voor meer informatie contact op met  secretaris@zcflevo.nl

Als je verder gaat met de zweefvliegopleiding bij ZC Flevo brengen we het al betaalde bedrag in mindering op de  kosten !

  Zodra het bedrag van 180 euro is overgemaakt zal de secretaris u uitnodigen voor de eerste vliegdag.
  Betaling: IBAN NL58INGB0005440094 tnv Zweefvliegclub Flevo, vermeld uw naam !

  1: Vliegen: doen en leren

  Al bij de eerste lesvlucht mag je zelf sturen. De instructeur doet de start, en daarna leer je rechtuit vliegen. Tijdens de volgende vluchten leer je bochten maken en nog veel meer. Telkens kom je een stapje verder. Als de instructeur vindt dat je het wel alleen afkunt maak je je eerste solo-vlucht. Spannend!

  2: Je eerste solo-vlucht

  De meeste mensen maken aan het begin van het tweede jaar hun eerste solovlucht. Daarna oefenen de solisten verder in een eenzitter tot het brevet. Daarnaast maken ze nog regelmatig vluchten met een instructeur om de fijne kneepjes beter onder de knie te krijgen.

  3: Door naar brevet behalen

  Tegen het eind van het tweede jaar volgt de voorbereiding op het theorie-examen. Dat omvat zes vakken en wordt in het voorjaar gehouden. Als je slaagt voor je theorie- en praktijkexamen en je voldoet aan alle eisen:  BREVET!    Meer informatie over de examenstof vind je op STEBZ.NL  http://www.stebz.nl

  Kennismakingsvlucht

  Veel mensen denken, vaak onterecht, dat de zweefvliegsport niet voor hen is weggelegd. Voor slechts € 39,00 bieden wij de mogelijkheid om kennis te maken met de wereld van het zweefvliegen.

  Na een korte uitleg worden de riemen vastgemaakt, de kap wordt dichtgedaan en in een mum van tijd zitten we op 400 meter boven de Flevopolder. Als het weer een beetje meewerkt, kunnen we proberen om een kwartier te vliegen. Uiteindelijk wordt de onvermijdelijke landing ingezet en sta je weer met beide benen op de grond. Een unieke ervaring rijker.