Vliegopleiding

Het aspirant lidmaatschap bestaat uit 6 lessen in één van onze lesvliegtuigen. Ook word je direct betrokken bij alle activiteiten op het zweefvliegveld.
Je leert in deze tijd mensen kennen en ontdekt of je inderdaad ook geïnfecteerd wordt door het zweefvliegvirus. Heb je de smaak te pakken dan kun je een aanvraag indienen om lid te worden bij onze secretaris.

Een aspirant lidmaatschap kost € 180,00 voor 6 starts met instructeur. Als je besluit om lid te worden wordt dit bedrag in mindering gebracht op je contributie. Normaal gesproken kun je de 6 lesstarts in 2 vliegdagen maken.

Geïnteresseerd om lid te worden bij ZcFlevo?

Bekijk hier al onze lidmaatschappen en tarieven.

1: Vliegen: doen en leren

Al bij de eerste lesvlucht mag je zelf sturen. De instructeur doet de start, en daarna leer je rechtuit vliegen. Tijdens de volgende vluchten leer je bochten maken en nog veel meer. Telkens kom je een stapje verder. Als de instructeur vindt dat je het wel alleen afkunt maak je je eerste solo-vlucht. Spannend!

2: Je eerste solo-vlucht

De meeste mensen maken aan het begin van het tweede jaar hun eerste solovlucht. Daarna oefenen de solisten verder in een eenzitter tot het brevet. Daarnaast maken ze nog regelmatig vluchten met een instructeur om de fijne kneepjes beter onder de knie te krijgen.

3: Door naar brevet behalen

Tegen het eind van het tweede jaar volgt de voorbereiding op het theorie-examen. Dat omvat zes vakken en wordt in het voorjaar gehouden. Als je slaagt voor je theorie- en praktijkexamen en je voldoet aan alle eisen:  BREVET!

Kennismakingsvlucht

Veel mensen denken, vaak onterecht, dat de zweefvliegsport niet voor hen is weggelegd. Voor slechts € 39,00 bieden wij de mogelijkheid om kennis te maken met de wereld van het zweefvliegen.

Na een korte uitleg worden de riemen vastgemaakt, de kap wordt dichtgedaan en in een mum van tijd zitten we op 400 meter boven de Flevopolder. Als het weer een beetje meewerkt, kunnen we proberen om een kwartier te vliegen. Uiteindelijk wordt de onvermijdelijke landing ingezet en sta je weer met beide benen op de grond. Een unieke ervaring rijker.